Termetet janë të frikshme dhe për shkak të minimizimit të rrezikut kan zhvillu aplikacione për njoftim të termetit.

Për her të parë për "prirjen e tërmetit" California California, Los Angeles County është vendi i parë në vend që ka pas nje applikacion të tillë. Kryetari i Los Anxhelosit pat njoftu për nisjen e ShakeAlertLA, një aplikacion që do t'u dërgojë përdoruesve një njoftim kur po vjen një tërmet me madhësi 5.0 ose më i madh, disa sekonda para se të godasë.

ShakeAlertLA u bë në dispozicion të publikut falas dhe kushdo mund ta shkarkojë atë në App Store ose Google Play Store, por gjithashtu ka edhe aplikacione tjera te ngjashme qe jane per regjione të ndryshme që njoftojnë për termete.