Projekti kërkimor, i botuar në revistën Composite Part B: Engineering, u drejtua nga Dr. Jong-Chae Jung, kreu i Qendrës për Materiale të Përparuara të Përbërë në Institutin Koreane të Shkencës dhe Teknologjisë, transmeton Telegrafi.

Projekti i tyre përfshinte vajin e farës së lirit, dhe ekipi shkencor tha se ata mund të riparonin të çarat kur të shfaqeshin përmes këtij vaji.

Ekipi pretendon se procedura e tyre revolucionare e re mund të riparojë 95% të të gjitha çarjeve dhe se mund të bëhet brenda 20 minutash.

Zakonisht mund të duhen orë, por shkencëtarët kanë qenë në gjendje të përshpejtojnë të gjithë procesin duke përdorur temperatura më të larta dhe dritë UV.