Samsung Galaxy Note10 dhe Note10 + ende pa dal zyrtarisht në shitje, kompania ka lëshuar azhurnimin e parë të firmware për verzionin duo. Njësitë e hershme në Evropë dhe Indi tashmë janë duke e marrë atë, ndërsa Note10s me pakicë ka të ngjarë ta marrë kur ato lidhen së pari me një rrjet.

Firmware-i i ri është quajtur versioni N975FXXU1ASH5 dhe hyn në pak më shumë se 307 MB. Ai përfshin disa përmirësime kryesore duke përfshirë njohjen e përmirësuar të gjurmëve të gishtërinjve, cilësinë e kamerës dhe performancën e ekranit me prekje. Përveç kësaj, azhurnimi shton gjithashtu copëzën e sigurisë në Gusht.

Samsung kishte një azhurnim të ngjashëm të hershëm të firmware kur filloi serinë Galaxy S10. Shitjet zyrtare për Galaxy Note 10 dhe Note 10+ fillojnë në 23 gusht.