Disa ditë pasi iPhone 12 dhe iPhone 12 Pro ishin në dispozicion, testet e para u shfaqën në internet. Kolegët në Cnet donin të dinin se sa i fuqishëm është ekrani i iPhone 12 Mini, i cili është bërë i disponueshëm vetëm kohët e fundit.

Vit pas viti, prodhuesit e celularëve mburren se kanë ndërtuar xhamin më të mirë në botë në telefonin inteligjent, transmeton Telegrafi. Sidoqoftë, në testet pasuese, pajisjet rrallë rezultojnë rezistente siç sugjerojnë departamentet e reklamave të prodhuesve.
 
Këtë vit Apple i bëri njerëzit të ulen dhe të marrin vesh se e kanë përforcuar xhamin me një të ashtuquajtur “Mburoja Qeramike”. Kjo ka rezistencë ndaj rënies katër herë më të mirë se modeli i vitit të kaluar. 

Për ta bërë këtë, ata e lëshuan pajisjen në trotuar nga pak më pak se 1, 2 dhe pak më pak se 3 metra.

iPhone 12 Mini kaloi këto teste të qëndrueshmërisë. Edhe pasi të dy “bien” nga një lartësi prej gati 3 metrash, ekrani nuk tregoi dëmtime. Trajtimi i sipërfaqes me sa duket është suksesi i Apple. Por kjo nuk do të thotë që pjesa tjetër e iPhone nuk ishte dëmtuar.