Twitter është në proces të testimit të produktit të tij “Spaces”, i cili duhet të jetë gati deri në fund të këtij muaji.

Themeluesi dhe CEO i Facebook Mark Zuckerberg njoftoi të hënën se kompania e tij ka në plan të nisë disa shërbime audio për të kërkuar dhe luajtur përmbajtje podcast.

Zuckerberg tha se rrjeti më i madh social në botë planifikon të nisë shërbimet audio në muajt e ardhshëm që përfshijnë klip të shkurtër zanor të quajtur “Soundbites” që do të zbulojnë dhe luajnë podcast, transmeton Telegrafi.

Rritja e shpejtë e aplikacionit të vjetër Clubhouse ka treguar potencialin e shërbimeve të bisedave audio, veçanërisht në një kohë kur shumica e popullsisë së botës është në shtëpi për shkak të pandemisë së coronavirusit.

Facebook kështu po bashkohet me kompanitë që kanë nisur shërbime audio. Twitter është në proces të testimit të produktit të saj “Spaces”, i cili duhet të jetë gati deri në fund të këtij muaji.

Zuckerberg njoftoi në një bisedë se Facebook po punon gjithashtu me Spotify për ta bërë më të lehtë për muzikantët dhe dëgjuesit të ndajnë përmbajtje nga ajo platformë e dëgjimit të muzikës.