Në këtë kohë është e panjohur nëse ky opsion do të shtrihet përtej Shteteve të Bashkuara dhe Kanadasë, dhe varet nëse do të jetë i suksesshëm në provë.

‘Lagjet’ e Facebook do të bazohen në lidhjen e njerëzve që jetojnë në të njëjtën lagje, si dhe gjetjen e njerëzve që kanë të njëjtat interesa si sportet, leximet, kafshët shtëpiake dhe të ngjashme, transmeton Telegrafi.

Gjithashtu, kompania Zuckerberg e parashikoi këtë opsion si një vend virtual për të diskutuar të gjitha problemet në lagje.

Përdoruesit e telefonit Android dhe Apple që vendosin të përdorin këtë opsion do të duhet të mundësojnë ndarjen e vendndodhjes së tyre, në mënyrë që Facebook t’i lidhë ata me njerëzit që jetojnë pranë tyre.

Përveç informacionit klasik të profilit, përdoruesit do të jenë në gjendje të ndajnë informacione në lidhje me interesat e tyre dhe do të jenë në gjendje të zgjedhin rolin që duan të kenë në lagjen e tyre – për shembull, ata mund të theksojnë se si dëshirojnë ta përdorin këtë mundësi për t’u takuar njerëzit dhe shoqërohen ndërsa të tjerët mund të identifikohen si “ndihmës” dhe kështu të bëjnë të ditur fqinjët e tyre se ata mund t’u besojnë atyre në rast se kanë nevojë për diçka.

Testimi i ‘lagjeve’ të Facebook tashmë ka filluar në Kanada dhe, sipas Reid Patton, i cili menaxhon këtë projekt, deri më tani është përdorur kryesisht për të gjetur kafshët shtëpiake të humbura, për të organizuar udhëtime, për të bërë miq të rinj, për të gjetur mjeshtra, etj.

Në teori, ky mjet duket i dobishëm, por do të shihet se si do të duket në praktikë, sepse ndoshta do të nënkuptojë dhënien e të dhënave të reja në Facebook dhe do të jetë e nevojshme të monitorohet dhe menaxhohet përmbajtja që publikohet, e cila shpesh ka provoi të ishte një sfidë e madhe për moderatorët dhe algoritmet e Facebook. /Telegrafi/