Më e fundit në listën e kompanive që sapo janë paditur nga Nokia është Oppo.

Sipas raportit të IAM, Nokia ka vendosur të paraqesë padi kundër Oppo për shkelje të patentës në katër vende: Angli, Francë, Gjermani dhe Indi.

Arsyeja prapa veprimit të Nokia është se Oppo refuzoi të rinovojë marrëveshjen e licencimit që lejon përdorimin e patentave të caktuara, të cilat kompania kineze nënshkroi përsëri në vitin 2018.

Nokia po përdor të njëjtat skuadra ligjore që fituan fushatën e zbatimit të patentave të kompanisë së mëparshme kundër Lenovo dhe Daimler, kështu që kjo mund të jetë një betejë e shpejtë.

Sipas një deklarate të ofruar nga Nokia, ka pasur negociata midis dy kompanive, por Oppo vendosi të shkojë vetë dhe refuzoi të gjitha ofertat.

Kjo ndoshta mund të përfundojë vetëm në dy mënyra: ose Nokia fiton dhe Oppo paguan, ose Oppo bie dakord të nënshkruajë një marrëveshje tjetër licencimi shumëvjeçare. /Telegrafi/