Ajo është një bateri magnetike që kushton 99 dollarë dhe mund të porositet përmes faqes në internet të Apple.

Apple më parë ka ofruar bateri shtesë për iPhone, por e reja ndryshon në atë që “lidhet” me telefonin duke përdorur një magnet.

Bateria është e përputhshme me të katër modelet e familjes iPhone 12, përkatësisht iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro dhe iPhone 12 Pro Max.

Ndërsa mbulesat e baterisë së iPhone 11 kanë një buton fizik të kamerës, MagSafe nuk e ka atë sepse lidhet vetëm me pjesën e pasme të pajisjes.

Për më tepër, është i pajtueshëm me ngarkuesin wireless MagSafe, kështu që mund të përdoret gjithashtu për të karikuar kufjet AirPods dhe pajisjet e tjera që mbështesin karikimin pa tel Qi.

Apple thotë se bateria lejon karikimin 5W, kështu që nuk është mënyra më e shpejtë e karikimit.

Përveç kësaj, bateria kërkon një azhurnim iOS 14.7. /Telegrafi/