iPhone 13 dhe 13 Mini i ri i Apple shënojnë fundin zyrtar të një epoke në të cilën klientët mund të blinin telefonat inteligjentë të kompanisë me 64 GB memorie të brendshme.

Me ardhjen e iPhone 13, memoria minimale është dyfishuar në 128 GB, por çmimet kanë mbetur të njëjta. Përveç minimumit 128 GB, klientët mund të zgjedhin gjithashtu versione me memorie 256 dhe 512 GB, me iPhone 13 Pro që ofron deri në 1 TB memorie.

Ky ndryshim ishte shumë i vonuar dhe problemi u rrit me rritjen e madhësisë së aplikacioneve, fotografive, klipeve dhe lojërave.

Apple ka ofruar 64 GB kapacitet memorie që nga viti 2011, kur u prezantua së bashku me versionet e atëhershme të kujtesës 16 dhe 32 GB. Versionet 64 GB janë “mbajtur me kokëfortësi” pavarësisht futjes së 128, 256 dhe 512 GB memorie. /Telegrafi/