Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, muzeu i telefonave celularë përfshin fotografi me rezolucion të lartë dhe histori për shumë nga telefonat në katalogun e tij.

Muzeu filloi si një koleksion personal i filluar nga Wood më shumë se 25 vjet më parë dhe tani është rritur në më shumë se 2,100 celularë.

Për të shënuar fillimin, një ekspozitë speciale njëditore është zhvilluar në Londër, me nxënës nga një shkollë fillore lokale që e vizituan për të përjetuar një shfaqje dhe tregim me Wood dhe ekipin edukativ të muzeut mbi historinë e telefonit celular dhe rëndësinë e tij.

Muzeu thuhet se ka nënshkruar me operatorin celular Vodafone si sponsor pesëvjeçar.

“Është një privilegj të jesh në gjendje të njohësh dhe të festosh për pajisjet dhe njerëzit që kanë dhënë një kontribut kaq të rëndësishëm në botë, pasi ne e ruajmë atë histori dhe e bëjmë të disponueshme për të gjithë duke hapur sot Muzeun e Telefonave celularë”, citohet të ketë thënë ai.

Muzeu i telefonave celularë mund të vizitohet në mobilephonemuseum.com. /Telegrafi/