Falë rregulloreve të reja të BE-së që do të hyjnë në fuqi vitin e ardhshëm, Apple nuk ka zgjidhje tjetër veçse të miratojë përfundimisht portën USB-C për iPhone-ët e saj. E megjithatë, siç ndodh shumë herë me Apple, me sa duket ka një ndryshim.

 

Sipas një thashethemi të ri nga Kina, kompania po planifikon të përdorë një ndërfaqe të personalizuar të qarkut të integruar (IC) për portin, i cili do ta lejonte atë të vërtetojë pjesët e përfshira në lidhje.

Nëse kjo ju tingëllon e njohur, kjo ndodh sepse kjo është pikërisht ajo që Apple ka bërë me portin e saj Lightning.

Procesi i vërtetimit i integruar në ndërfaqen Lightning është ai që shfaq ato paralajmërime “Ky aksesor nuk mbështetet” nëse përdorni ndonjë gjë që nuk është bërë nga Apple dhe gjithashtu nuk është pjesë e programit të saj të licencimit “Made for iPhone”, i cili është një biznes anësor fitimprurës, raporton GSM Arena, transmeton Telegrafi

Apple apparently plans to limit iPhone USB-C functionality

Tani padyshim që ky është një thashethem, duhet marrë me rezervë.

Vlen gjithashtu të përmendet se asnjë nga pajisjet telefonike të Apple që tashmë përdorin USB-C nuk kanë diçka të tillë të integruar. Pastaj përsëri, kjo padyshim tingëllon si diçka që Apple do të bënte.

Është e paqartë nëse shtimi i çipit të personalizuar IC do të kishte vërtet ndonjë implikim të madh në lidhje me funksionalitetin e aksesorëve jo-Apple dhe jo-MFi, por është e mundur që disa veçori si karikimi i shpejtë dhe transferimi i të dhënave me shpejtësi të lartë mund të kufizohen në jo aksesorë “autentikë”.

Nuk ka gjasa që ato thjesht të mos funksionojnë, pasi BE-ja ka shumë të ngjarë të ndërhyjë në një skenar të tillë – pasi do të thyente të gjithë arsyen pse USB-C ishte mandatuar si një ndërfaqe universale. /Telegrafi/