Deri tani S Pen ka qenë në thelb një copë relativisht e parëndsishme plastike që mund të zëvendësohet lehtësisht. Por tani, në Galaxy Note 9, S Pen mund të jetë diçka që ju e merrni me shumë më tepër kujdes. Kjo për shkak se duket sikur po zgjerohet të përfshijë veçori të si Bluetooth dhe baterinë më të madhe, të nevojshme për të drejtuar atë.

Gjithashtu pritet që të ketë sensorë me shumë presion dhe kënd për të lejuar ndërveprime edhe më komplekse me ekranin. Kjo tingëllon shumë si lapsi i Apple, megjithatë duhet të mbetet i vogël, mjaftueshëm sa të rrëshqasë në Note 9 për transport dhe magazinim të lehtë.

Shtimi i Bluetooth gjithashtu do të thotë se S Pen mund të dyfishohetë si një pullë telefoni që mund të përdoret për shumë karakteristika, si një telekomandë për kamerën ose kalimin e prezantimeve, për shembull. Mund të jetë edhe një kontrollues për përdorim kur telefoni është i kyçur për realitetin virtual.

S Pen pritet të ngarkohet nga telefoni, pavarësisht nga një bateri më e madhe, ashtu siç bën modeli aktual, kështu që nuk do të duhet të shqetësoheni për një ngarkues shtesë.

Ngjarja e lansimit të 9 gushtit përmban frontin dhe qendrën S Pen kështu që kjo ka shumë kuptim.