Samsung Galaxy A50 ishte pjesë e serisë së re të Galaxy A të sapo rikonceptuar dhe u lançua më parë këtë vit. Galaxy A50 ka kamer të trefishtë. Ajo ka një ekran 6.4-inch Super AMOLED me një skaner të gjurmëve të gishtit në ekran. Paneli vlerësues në DxOMark vendosin kamerën e trefishtë të kamerës në testin e Galaxy A50 dhe mori një rezultat të respektueshëm, duke mposhtur disa nga smartphonët me modelin e chipit më të vjetër në treg.

 Samsung Galaxy A50 arriti të shënojë 83 pikë në testin DxOMark i cili nuk është aq i mirë sa produktet e fundit sigurisht, por është në krahasim me disa produkte të mëparshme, si LG G7 ThinQ dhe është para vetëm Nokia 8 Sirocco dhe Apple iPhone 7 me një ose dy pikë. Galaxy A50 është tre pikë prapa Galaxy A9 të vitit të kaluar, por është në të njëjtin nivel me produktet si Samsung Galaxy S6 Edge.

 

Samsung Galaxy A50 shënoi 85 pikë për fotografitë ku bëri mirë në kushte të ndritshme me diell duke menaxhuar mirë ekspozimin, paraqitjen e bukur të ngjyrave dhe balancën e saktë të bardhë. Galaxy A50 kryen mirë në kushte të larta kontrasti duke ofruar një gamë të gjerë dinamike. Fotot e marra me HDR kishin një zhurmë të vogël kromatike, si dhe kumbimin, dhe objekte të buta të përgjimit ishin të dukshme gjatë zmadhimit.

 Ai arriti 79 pikë për regjistrimin e videos që ishte më i ulët për shkak të mospërputhjeve të autofokusit. DxOMark përmend se stabilizimi mund të menaxhojë incizimin statik të videove me dorë me të shtëna të moderuara të fotografimit. Ai gjithashtu pësoi një nivel të ulët të detajeve dhe kishte dallime të dukshme në mprehtësinë mes kornizave. Galaxy A50 kishte gjithashtu paqëndrueshmëri të dukshme të ekspozimit në kushte të ndryshme ndriçimi.