Ngjarja e 10 shtatorit e kompanis Apple po afrohet me shpejtësi dhe thashethemet rreth iPhone-ave të gjeneratës së ardhshëm po marrin përfundimisht një konsistencë. Një raport i ri nga Bloomberg konfirmon thashethemet e mëparshme se Apple do të drejtojë skemën e tij të emërtimit të iPhone duke prezantuar monikerin "Pro" për pasardhësit e iPhone XS dhe XS Max. Shtesa kryesore e modeleve të reja Pro do të jetë konfigurimi i kamerave të tyre të trefishtë i cili do të jetë në gjendje të kombinojë të shtëna nga të tre lentet për të prodhuar imazhe me rezolucion më të lartë me performancë më të mirë të dritës së ulët

Për më tepër, përdoruesit do të kenë mundësi të reja pas përpunimit me korniza, aftësi për përpunimin e fotove dhe videove të ndërtuara menjëherë në aplikacionin Photos. Face ID do të shohë një rregullim masiv në iPhone-et e rinj me një sensor me shumë kënd i cili do të mundësojë zhbllokimin edhe kur telefoni vendoset në një tryezë. Nën kapakun, chipset A13 do të ketë një bashkë-procesues të ri të zhvilluar për aplikacionet AR. Apple gjithashtu do të ofrojë mundësi të reja me ngjyra mat.