Ndërsa disa analistë nuk u bën përshtypje, treshja e re e iPhone 11 duket se do të nisë një fillim të shkëlqyeshëm. Në fakt, ata analistë po përqendroheshin te diçka e gabuar - ulja e çmimit 50 $ për iPhone 11 nuk është ajo që tërheq tek blerësit. Jo pasi që të dhënat nga para-porositë tregojnë se njerëzit po i tërhek verzioni Pro.

Informacionet që vijnë nga Tajvani tregojnë se 70% e porositjeve paraprake janë për iPhone 11 Pro dhe iPhone 11 Pro Max. Njerëzit duket se po preferojnë modelin 256 GB, 64 GB nuk është shumë këto ditë. Sidoqoftë, 30% e tjera të porositjeve janë për modelin e vaniljes (iPhone11).

 Disa ditë më parë, Ming-Chi Kuo raportoi se në SH.B.A. shumica e njerëzve po shkojnë për modele Pro (duke përdorur tregti). Sidoqoftë, ishte një ndarje edhe më e barabartë 55:45 e pro ndaj telefonave vanilje. Kina duket se i është përgjigjur më mirë uljes së çmimit dhe shumica e porosive ka për iPhone 11.

Vitin e kaluar gjërat dukeshin ndryshe, me modelet premium iPhone XS që llogaritnin 45% të porosive paraprake. Megjithë lançimin një muaj më vonë, iPhone XR shpejt u bë telefoni më i njohur i Apple.