Tipari kryesor i iPhone-ëve 2019 të Apple është padyshim sistemi i ri i kamerave, me iPhone 11 më të përballueshëm që mburret me të njëjtat lente me cilësi të lartë si iPhone 11 Pro dhe iPhone 11 Pro Max, me përjashtim të lenteve të treta të telofotos që janë ekskluzive për Modelet pro.

Kamera standarde e gjerë në serinë e iPhone 11 ofron të njëjtat 12 megapikselë dhe hapje f / 1.8 si në pajisjet e iPhone XS të vitit të kaluar, ndërsa kamera e re 12 megapiksel ultra e gjerë merr një lente f / 2.4. Apple gjithashtu ka zgjeruar hapjen e thjerrëzave të telofotave në modelet Pro në f / 2.0 - një përmirësim mbi lentet f / 2.4 që gjenden në iPhone X dhe XS - i cili lejon më shumë dritë të godasë sensorin dhe të rrëmbejë më shumë detaje.

Ndryshimet e Aplikacionit të Kamerës bazuar në Lente

Apple gjithashtu ka ri-dizajnuar sistemin e kamerave nga toka lart për të bërë që lentet të funksionojnë pa probleme në koncert, dhe gjithashtu përmirësoi rrënjësisht teknologjinë e përpunimit të imazhit. Për t'i përshtatur këto aftësi më të avancuara, Apple i ka dhënë aplikacionit të Aksioneve të Kamerave një rregullim të plotë ekskluzivisht për pajisjet e tij të serive iPhone 11.

 

për shembull, kur xhironi me lentet standarde të gjera siç tregohet më sipër, ndërfaqja e aplikacionit të kamerës bëhet gjysmë e tejdukshme për të zbuluar fushën e pamjes më të gjerë të kamerës ultra të gjerë, duke ju dhënë një pamje paraprake të asaj që do të duket.

 

Ky shikim gjithëpërfshirës nuk është i kufizuar vetëm në gjerësi dhe ultra-të gjerë: Kur përdorni lentet e telefonit në pajisjet Pro, aplikacioni Kamera do të përdorë lentet standarde të gjera për të mbushur zonën shtesë të ekranit, siç tregohet në pamjen e mëposhtme të fotografisë më poshtë . Ekziston edhe një veçori e re opsionale e aparatit fotografik që rekruton lentet shtesë dhe ju lejon të rregulloni përbërjen e fotove në postim pa pasur nevojë të përdorni mjete për prerje.

 

Ndërrimi midis telefonit ultra-të gjerë, të gjerë dhe të gjerë

Ju mund të zgjidhni midis lenteve të ndryshme duke shtypur butonat e numëruar në fund të pamësit: .5 është lentja e re ultra-e gjerë, 1x është lente standarde e gjerë, dhe 2 është lentja e telofotës (vetëm iPhone 11 Pro dhe Pro Max ).

Në shikim të parë, duket sikur këto mënyra të lenteve janë opsione fikse. Larg saj: Nëse rrëshqitni lart në njërën prej butonave, do të shihni një rrotë zoom radiale që ju lejon të gjeni një kalim nga kamera në kamera përmes një seri gradacionesh të shkëlqyera.

Përgjatë timonit do të shihni gjithashtu gjatësinë fokale ekuivalente prej 35 mm të secilit kombinim të sensorit të lenteve (gjatësia fokale që ju nevojitet për një aparat fotografik prej 35 mm për të marrë të njëjtin kënd pamjeje). Rrota zhduket pasi të keni zgjedhur një gjatësi fokale të zakonshme, dhe nëse vendosni të ktheheni në gjatësinë standarde fokale, thjesht mund të trokitni lehtë mbi butonin qendror të lenteve.